Medvirken i Nephew musikvideo i 2012

Både min kæreste og jeg er rigtig store Nephew fans, derfor deltog vi selvfølgelig, da Nephew lavede en konkurrence i 2012, hvor man skulle indsende en lille video sekvens. Alle videoerne blev herefter stemt på. De videoer der fik flest stemmer, blev så klippet med i musikvideoen til nummeret Klokken 25.

Som en ekstra bonus og tak, fik de videoer der kom med i musikvideoen, billet til generalprøven på Nephew’s album Hjertestarter.

Vi lavede en kort video, hvor vi sad og kyssede på en bro over indre ringvej i Viborg. Vores video endte med, at få flest stemmer (havde vi bestemt ikke regnet med).

Vi kom dermed, både med i musikvideoen til Klokken 25, og fik en rigtig fed opleves, til generalprøven på Hjertestarter.

Generalprøven blev spillet på Bremen teateret i København. På det tidspunkt var både Simon Kvamm og Kristian Riis (Guitarrist i Nephew), involverende i ledelsen af Bremen teateret, så det var meget naturligt, at de valgte og afholde generalprøven der.

Det var en super fed oplevelse, vi kunne virkelig mærke, nerverne sad helt uden på tøjet hos alle i bandet. De udtrykte, de var nervøse for hvordan publikum, ville tage deres nye musik. Efter de havde spillet et par numre, kunne man langsomt se, nervøsiteten fortog sig lidt. Det hjalp helt sikkert også, at vi alle i publikum, ikke lå skjul på, vi kunne lide hvad vi hørte.

Som du kan se herunder, var vi så heldige at komme med 2 gange i musikvideoen, og selvfølgelig er Klokken 25, nu blevet “Vores” sang.

Screendump fra 1:25

Screendump fra 3:09

Her kan du se hele musikvidoen til Klokken 25.


Vi er super taknemmelige for, vi har fået lov til at være, en lille bitte del af, den fantastiske Nephew historie.

Fjernstyret-el-drevet-fest-vogn

Tilbage i 2010 gik en flok venner og jeg “spritruten” (karnevalruten) på Hærvejsmarchen, dengang havde vi en lille trækvogn fra Harald Nyborg med til drikkevare, men vognen væltede konstant og ingen gad trække den.

Det satte min gode kammerat Kenny og jeg os for at løse. Derfor kom vi på idéen med en fjernstyret vogn, for hvem gider trække en vogn, når der skal drikkes øl, høres musik, festes og spises pølser 🙂

Her ses vognen i aktion 2015 da vi blev sponsoreret af Legebyen.dk

Operation skaf et stel!

Da ingen af os havde de store erfaringer med at svejse, fandt vi hurtigt ud af vi skulle have fat i en solid bund, gerne af metal til vognen, da den skulle kunne bære en del. Vi skulle herefter også have fundet en motor, der var i stand til at trække vognen, efter lidt brainstorm og søgen på dba.dk kom vi frem til, den bedste løsning ville være, at købe en gammel el-scooter og bygge den om til vores formål, det skulle dog vise sig at give nogle udfordringer.


Vi fik hentet den brugte el-scooter, som på det tidspunkt ikke kunne køre og for at sige det mildt, ikke var i særlig god stand. Efter at have lavet nogle test i værkstedet, fandt vi til vores lettelse ud af at grunden til scooteren ikke kunne køre, blot var det gamle batteri simpelthen var slidt op.


Nu da vi vidste scooteren kunne køre, begyndte vi at pille den totalt fra hinanden, så vi kun havde de absolut nødvendige ting tilbage, så som stel, motor, motorstyrring, betjeningspanel og selvfølgelig dæk.

Kontroltavle / motherboard / styreplade


Jeg gik i gang med at sætte noget elektronik sammen, så vi kunne styre alle scooterens funktioner fra en computer. “Gearene” som normalt blev styret af en klik potentiometer/drejeknap, styrede jeg via 6 små solid state relæer. “Speederen” på el-scooteren var et potentiometer, det jeg valgte at styre via en servo. Hermed var der styr på de vigtigste funktioner.
Til alle elektronik delene brugte jeg Phidgets, hvilket er nogle relativt enkle færdigbyggede komponenter, som kan styres via USB fra en computer, i et utal af programmeringssprog og heriblandt C# .net som jeg valgte at bruge.

Fjernbetjening


Nu var turen kommet til selve fjernstyringen. Jeg valgte her den noget utraditionelle løsning, nemlig at bruge Wii Controller. Primært fordi den havde rigtig mange knapper, som vi kunne bruge til forskellige funktioner, men også fordi den havde mulighed for at tracke en lyskilde, hvilket jeg havde forstillet mig vi kunne bruge til at få vognen til at køre af sig selv. Det viste sig dog umuligt med den teknik, så vi lod styringen blive manuel via Wii Controlleren.

For at kommunikere med Wii Controlleren brugte jeg WiimoteLib et open source C# .NET bibliotek. Det var rimelig nemt at have med at gøre, det var dog et mareridt at få til at forbinde til Wii Controlleren, forbindelsen var ikke så stabil som vi havde ønsket os, men vi fik det til at virke til vores behov.
Skulle jeg lave en ny vogn, ville jeg dog vælge en anden controller.

Valget af Wii controlleren som fjernbetjening, skabte nogle problemer, men gav også et hav af muligheder, for at lave sjove funktioner med alle knapperne. Det gav også en masse muligheder, for at have en computer imellem fjernbetjeningen og selve vognen. Jeg kunne f.eks. på den måde, få knapperne C og Z på nunchucken til, at fungere som op og ned i gear, ved at ændre spændingen der gik til motoren.

Vognen styres med Joystikket på nunchuken, alt efter om man kører i lav eller højt gear, så justeres Joystikkets følsomhed, det gør vognen meget nemmere at styre.

Vognen har faktisk også indbygget fartpilot, når fartpiloten er slået til, kører vognen selv fremad i en fast hastighed, og kan nemt styres fra side til side med Joystikket, fartpiloten slår selvfølgelig fra hvis man bremser, helt som i en bil.

Træskelet


Jeg gik nu igang med at bygge vognens skellet op i træ. Hjemme på mine forældres gård, efter et par dage begyndte det hurtigt at ligne noget.
Jeg brugte meget tid på at tænke konstruktionen så stærk som mulig. Jeg fandt ud af løsningen var, at lade træet bære vægten frem for skruerne.
Kenny stødte til, vi fik sat et par højtaler på, trukket lidt ledninger rundt i vognen, samt på monteret automatisk FM antenne.

Styring af forhjulet


Nu var vi kommet til styringen af forhjulet, som i den grad skabte os nogle udfordringer. Dagen før vi skulle ud, at kører med vognen første gang fik vi hjælp af Søren og Niels, til at svejse et land til en styremorter.

Det viste sig så senere, vi skulle bygge styringen af forhjulet om et par gange med stor hjælp fra Søren, da de forskellige løsninger vi fik lavet simpelthen ikke kunne holde i længden. Vi endte ud med en rigtig solid løsning, som kører upåklageligt.

Strøm

Til at starte med havde Kenny og jeg tænkt os, strømmen på vognene skulle være ganske simpel 12v, men det viste sig hurtigt at blive meget mere kompliceret.
El-scooteren skulle bruge 24v, og alle de styringer vi skulle bruge til at styre vognen bruge 12v, det var rimelig nemt løst, da vi simpelthen bare satte et 12v volts batteri mere på vognen, udover de 2 vi allerede havde som sad i serie for at lave de 24v, men senere tilføjede vi også USB hub, Bluetooth musik modtager, computer, mini lyd mixer, bilradio, kompressorhorn,  2 x minicomputer (Raspberry Pi), mobilopladere og højtalere.

USB hub, Bluetooth musik modtageren og mini lyd mixer kørte på 5v på nær computeren. De 5v løste vi med en lille strømforsyning til fjern styrede biler, som kunne lave 12v om til 5v. Computeren kørte på 18v, det fik vi fra en biloplader til computeren, som så var koblet til 12v batteriet.
Så vi endte ud med at vognen har 5v, 12v, 18v og 24v i stedet for blot 12v, men sådan noget sker jo, når man ikke vil gå ned på udstyr 🙂
Det resulterede så også i en hel del ledninger.

Det skal så lige siges, vi stødte på en del problemer med støj i ledningerne, som gik over i vores musikanlæg. Efter en del fejlsøgning fik vi fjernet det meste støj, men skulle vi lave en ny vogn, ville vi tænkte afskærmning af elektronisk støj ind, lige fra starten. Det kunne man gøre, ved f.eks. at sørge for strøm og lyd kabler aldrig kommer i nærheden af hinanden.

Batterier

Næste udfordring var, hvor meget strøm skulle der til for at kører hele turen, som er ca. 20km. Vi fandt ud af el-scooteren normalt kunne køre 40km ud af lige vej, med en temperatur på 20 grader og med 100kg, på et 24v 40Amp batteri. Efter at vi havde modificeret en smule, og tilføjet en del vægt udover hvad den var beregnet til, så skulle vi nok have en del mere strøm. Vi satte derfor 24v 100Amp på vognen, til at drive morteren. Herefter tilføjede vi 12v 100Amp til alt andet strøm + et backup batteri på 12v 35Amp + endnu et backup batteri på 12v 40Amp, så i alt ligger der 380Amp i 12v på vognen!

Opladning

Da vi ikke på noget tidspunkt tidligere i projektet, var gået ned på udstyr var det bestemt heller ikke noget, vi havde tænkt os at gøre i forbindelse med opladning af vognen. Vi valgte derfor at indbygge 2 fuldautomatiske opladere i vognen, én til 12v og én til 24v. Herefter snuppede vi lednings-opruller-mekanismen fra en støvsuger, samt monterede 2 dreje knapper, på den måde kan vognen lades ved blot at dreje 2 knapper, samt trække ledningen ud og sætte den i stikkontakten, som en anden støvsuger 🙂
((Billede af knapper og batterier))


Herover ses det ene 12v backup batteriet på 35 Amp, samt de 2 opladere.

Første tur 2011

Som ved mange andre jomfru turer, så var vores første tur heller ikke nogen succes. Da der blev sat strøm til vognen, mistede den forbindelsen til fjernbetjeningen, den begynde at bakke lige ind i den gule mur, jeg sidder op af herunder.


Men med hjælp fra Søren (den flotte fyr i poloen) fik vi trukket vognen ud fra muren, jeg fik startet computeren og forbindelsen til fjernbetjeningen op igen, og herefter foregik vores jomfru tur uden de store udfordringer.

Her kører vi i fin stil med musik efter de første små 4 km.

Som det ses er der hverken ølholdere, underholdnings knapper eller stickers på vognen, men det kom der senere 🙂


Her holder vi grill-pause ved Papfabrikken Ca. 16 km inde på turen, som det kan ses på billedet, har vi sat en skraldespand forrest på vognen, da vi ikke synes naturen skal lide under vi har en god tur 🙂

Femte tur 2015

Under vores foregående turer har vi forbedret vognen på forskellige områder, den er nu monteret med 12 holdere til øl, samt knapper til underholdning. Knapperne afspiller tilfældige sjove musik klip, som giver rigtig god stemning på turen, og får rigtig mange glade mennesker hen og trykke, skåle og snakke.


Her ses 2 af “underholdnings knapperne”


Herover ses vognen som den så ud i 2014


Herover ses vognen som den så ud i 2015

Vognens funktioner

Efter som hverken Kenny eller jeg, har det godt med at gå ned på udstyr, så er vognen endt med at have en rimelig omfattende funktionsliste, her under kan du se en liste over alle funktionerne

 • Kompressorhorn
 • “Båt-horn”
 • Computer kontrolleret
 • Fjernstyret via Wii fjernbetjening
 • 6 gear
 • Fartpilot
 • Strøm nok til mere end 30km fest
 • Tager billeder som bliver vist live på http://vognen.info
 • Gemmer kørte rute via GPS, samt viser den live på http://vognen.info
 • Interaktive knapper til sjov
 • Nødstop
 • Højtaler
 • Kan modtage lyd via Bluetooth
 • Weber gasgrill
 • Holdere til grillredskaber
 • Brandslukker
 • 12 kop/flaskeholdere
 • Flaskeholder med shot-dispenser
 • Skraldespand
 • Askebæger
 • Mobiloplader
 • Indbygget 220V bil batteri lader
 • Opbevarings rum
 • Opbevarings plads til 4 store + 4 små klods kasser
 • Parasol
 • værktøjs sortiment + reservehjul
 • 8 stk taburetter

Følg vognen

Da vognen er udstyret med GPS og kamera der uploader billeder live, har den selvfølgelig også sin egen hjemmeside, hvor du kan følge den når den kører http://vognen.info